Chilis báránysült

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Chilis báránysült
Eszközök: csontozókés, sütő, tepsi
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csipet chilipor
45 dkg bárányborda
1 csipet őrölt bors
5 dkg cheddar sajt
1 csipet
1 teáskanál római kömény

Elkészítés:

1. 180 C-fokra előmelegítjük a sütőt. A bárány oldalasából óvatosan eltávolítjuk a bordákat és minden felesleges zsiradékot leszedünk, sóval bedörzsöljük, feltekerjük, és zsineggel szorosan átkötjük (1. kép).

2. Kis tálban összekeverjük a chiliport, a sűrített paradicsomot, a borsot, a zúzott fokhagymát, a római köményt és a fahéjat (2. kép), majd a krémmel bekenjük a hústekercset (3. kép). Tetejét meghintjük reszelt sajttal (4. kép).

3. Tűzálló tálba helyezzük, és előmelegített sütőben 35 percig sütjük, amíg az egész hús jól átsül, és a külseje megpirul. A kisült húst fóliával letakarva állni hagyjuk, s csak ezután szeleteljük.

Sült babbal vagy az évszaknak megfelelő párolt zöldséggel tálaljuk.

Chilis báránysült Chilis báránysült Chilis báránysült Chilis báránysült
Vegyes zöldsalátát és tortillát kínáljunk hozzá.
A recept szerint elkészített fűszeres báránysült hidegen is kiváló.
Chilis báránysült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1424 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói ízek Mexikói ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A fenti három örök kedvenc természetesen nem hiányozhat e receptkönyvecskéből, de sok mást is találhatunk benne. Kitűnőek... bővebben...
Chilis báránysült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói ízek Mexikói ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A fenti három örök kedvenc természetesen nem hiányozhat e receptkönyvecskéből, de sok mást is találhatunk benne. Kitűnőek... bővebben...
bevásárlólista