Csőben sült tészta erdei gombával

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csőben sült tészta erdei gombával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg szeletelt erdei gomba
vagy
35 dkg tagliatelle
4 evőkanál frissen reszelt pecorino sajt
8 dkg vaj
15 dkg félkemény sajt
vagy
15 dkg vékonyra szeletelt fontina sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A kikenéshez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A szeletelt sajtot belekeverjük a forró besamelmártásba, és félretesszük.

2. Serpenyőben 2 evőkanál vajat megolvasztunk. Beletesszük a gombát, és kis lángon, kevergetve 10 percig pároljuk.

3. Közben nagy fazékban sós vizet forralunk, és a tésztát 8-10 percig főzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Leszűrjük, visszaöntjük a fazékba, és elkeverjük a maradék vajjal, a tojássárgájával meg a besamelmártás egyharmadával. Sóval, borssal ízesítjük. A gombát alaposan belekeverjük.

4. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Egy nagy tűzálló tálat kivajazunk, a tésztakeveréket beleöntjük. A maradék besamelmártást a tésztára kanalazzuk, és a pecorino sajttal megszórjuk.

5. A tésztát a sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Azonnal tálaljuk.

Besamelmártás

Besamelmártás
5 dkg vaj
5 dl tej
6 szem fekete bors
5 dkg finomliszt
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint szerecsendió virág

1. A tejet lábosba öntjük, beletesszük a babérlevelet, a borsot és a szerecsendió-virágot. Forráspont alatti hőmérsékletre melegítjük, lehúzzuk a tűzről, lefedve pihentetjük 10 percig, majd átszűrjük.

2. A vajat külön edényben megolvasztjuk. Beleszórjuk a lisztet, és kis lángon, állandóan kevergetve 1 percig főzzük.

3. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, majd felforraljuk, és kevergetve sűrű, sima mártássá főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.

Csőben sült tészta erdei gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1840 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Csőben sült tészta erdei gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
szótár