Penne tejszínes gombával

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Penne tejszínes gombával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg penne
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
10 dkg apróra vágott, konzerv aszalt paradicsom
2 evőkanál fehér portói bor
másfél dl tejszín
1 teáskanál liszt
6 szem karikára vágott mogyoróhagyma
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
5 dkg vaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A vajat az olívaolajjal egy nagy serpenyőben megolvasztjuk. Beletesszük a hagymát, és időnként megkeverve 4-5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, és kis lángon még 2 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd megszórjuk a liszttel, és állandóan kevergetve 1 percig pirítjuk.

2. A serpenyőt levesszük a tűzről, apránként belekeverjük a tejszínt meg a portóit. Visszatesszük a tűzre, beleszórjuk a szárított paradicsomot, szerecsendióval fűszerezzük, és kis lángon az egészet 8 percig főzzük.

3. Közben nagy fazékban sós vizet forralunk, és a tésztát éppen csak puhára főzzük (al dente). Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, és beleforgatjuk a gombamártásba. Még 2 percig főzzük, majd előmelegített tálalóedénybe tesszük. A kész fogást petrezselyemmel megszórjuk, és azonnal tálaljuk.

Penne tejszínes gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2441 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Penne tejszínes gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
most van szezonja