Édesburgonyás palacsinta kacsával töltve

| , Kacsahúsos palacsinta receptek
Adag: 6-8 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg reszelt édesburgonya
3 db filézett, 45 dkg-os kacsamell
1 csipet őrölt kömény
2 evőkanál friss, apróra vágott koriander
½ kiskanál kristálycukor
¼ kiskanál finomra reszelt narancshéj
1 kiskanál gránátalmaszörp
1 evőkanál zöldcitromlé
2 evőkanál narancslé
dl olívaolaj
2 kiskanál őrölt kömény
1 evőkanál olívaolaj
3 ¾ dl tej
3 db kissé felvert tojás
½ kiskanál szódabikarbóna
12 dkg finomliszt
néhány levél friss koriander

Elkészítés:

1. A sütőt 200 fokra (gáz: 6) előmelegítjük. A lisztet és a szódabikarbónát egy nagy tálba tesszük, mélyedést nyomunk a közepébe. Fokozatosan hozzáadjuk az összekevert tejet, tojást, könnyű olívaolajat és a köményt; sima, csomómentes tésztát keverünk.

2. A kacsát megsózzuk, megborsozzuk. Egy teflonserpenyőt felhevítünk, közepes lángon megpirítjuk a kacsát, majd a sütőbe tesszük, és - bőrével felfelé - rácson 20 percig sütjük, amíg megpuhul. Meleg tányéron pihentetjük legalább öt percig.

3. Összekeverjük az olívaolajat, a leveket, a szörpöt, a narancshéjat, a cukrot és a köményt egy csavaros tetejű üvegben, és jól összerázzuk.

4. Levesszük a kacsa bőrét, vékonyan felszeleteljük a szálak mentén, vagy apró darabokra tépjük. Fóliába csomagoljuk, és a sütőben melegen tartjuk.

5. Papírlapok közt kinyomjuk az édesburgonya levét. Belekeverjük a tésztába a korianderlevelekkel együtt. 1 evőkanál tésztát teflon palacsintasütőbe teszünk. Gyorsan szétterítjük, hogy kb. 12 cm átmérőjű legyen. 1 percig sütjük, amíg alul megbarnul. Megfordítjuk, a másik oldalát is megsütjük. 24 palacsintát készítünk. Egymásra tesszük, becsomagoljuk, és a sütőben melegen tartjuk.

6. Összeállítjuk: kiterítjük a palacsintákat, mindegyiknek a negyedére egyforma mennyiségű kacsás tölteléket teszünk. Erre kerül a gránát almás dresszing és a korianderlevelek. Félbehajtjuk a palacsintát, majd negyedbe. Tálaljuk.

Előre egy nappal elkészíthetjük a palacsintát és a kacsát is, külön letakarva a hűtőben tartjuk, majd fóliában melegítjük újra. A dresszinget is elkészíthetjük előre, és tálalás előtt hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni.
Gránátalmaszörpöt különleges élelmiszerboltokban találunk.
Édesburgonyás palacsinta kacsával töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1951 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Édesburgonyás palacsinta kacsával töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
van itthon