Agnolotti zöldséggel töltve

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg frissen reszelt parmezán sajt
A kikenéshez:
igény szerint vaj
A nyújtáshoz:
igény szerint liszt
A töltelékhez:
2 nagyobb szeletelt padlizsán
3 nagyobb szeletelt cukkini
6 nagyobb hámozott, kockára vágott paradicsom
1 nagy kockára vágott zöld húsú kaliforniai paprika
1 evőkanál apróra vágott bazsalikomlevél
1 és ¼ dl olívaolaj
1 fej apróra vágott lilahagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagy kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
1 evőkanál paradicsompesto
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A töltelékhez nagy lábosban felforrósítjuk az olívaolajat. Hozzáadjuk a lila hagymát a fokhagymával, és takaréklángon, kevergetve 5 perc alatt puhára pároljuk. Hozzákeverjük a padlizsánt, a cukkinit, a paradicsomot, a zöld és piros paprikát, a pesto rossót (paradicsompestót) és a bazsalikomot. Sóval, borssal ízesítjük. Lefedjük, és időnként megkeverve 20 percig gyöngyözve főzzük.

2. Egy nagy tűzálló tálat vékonyan kivajazunk. A tésztát kissé lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és kerek szaggatóval vagy pohárral kb. 8 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. Mindegyik tésztakörre teszünk egy kanálnyi zöldséges tölteléket. A szélét kicsit megnedvesítjük, összehajtjuk, a peremét lenyomkodjuk.

3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Nagy fazékban sós vizet forralunk, a töltött táskákat adagonként 3-4 perc alatt nem túl puhára főzzük (al dente). Szűrőkanállal kivesszük, lecsepegtetjük, és a kikent tűzálló tálba tesszük. Megszórjuk parmezán sajttal, és 20 perc alatt megsütjük. Azonnal tálaljuk.

Frissen gyúrt tészta

Frissen gyúrt tészta
20 dkg finomliszt
1 evőkanál olívaolaj
2 db kissé felvert tojás
1 csipet

1. A tésztához keverőtálba szitáljuk a lisztet. beletesszük a sót, a tojást meg az olajat, és robotgéppel addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll.

2. Kissé belisztezett felületen simára gyúrjuk.

3. Letakarva legalább fél órát pihentetjük, majd az adott recept szerint dolgozunk tovább.

Agnolotti zöldséggel töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1953 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Agnolotti zöldséggel töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
van itthon