Zöldséges lasagne

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldséges lasagne
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
20 dkg lasagne
60 dkg passzírozott, konzerv paradicsom
4 db szeletelt cukkini
2 db vékonyra szeletelt padlizsán
25 dkg apróra vágott mozzarella sajt
1 evőkanál friss, apróra vágott majoránna
1 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál vaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
igény szerint olívaolaj
A besamelmártáshoz:
6 szem fekete bors
5 dkg finomliszt
5 dkg vaj
5 dl tej
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint szerecsendió virág

Elkészítés:

1. A besamelmártáshoz a tejet lábosba öntjük, beletesszük a babérlevelet, a borsot és a szerecsendió-virágot. Forráspont alatti hőmérsékletre melegítjük, lehúzzuk a tűzről, lefedve pihentetjük 10 percig, majd átszűrjük. A vajat külön edényben megolvasztjuk. Beleszórjuk a lisztet, és kis lángon, állandóan kevergetve, 1 percig főzzük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, majd felforraljuk, és kevergetve sűrű, sima mártássá főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.

2. Serpenyőt kikenünk olajjal, és felforrósítjuk. A padlizsánt közepes lángon, adagonként 8 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, és lecsepegtetjük.

3. Egy másik edényben felforrósítjuk a vajat, és a fokhagymát, a cukkinit, a petrezselymet meg a majoránnát közepes lángon, kevergetve 5 percig sütjük, amíg a cukkini aranybarnára pirul. Kivesszük a serpenyőből, és lecsepegtetjük.

4. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Nagy tűzálló edénybe rétegezzük a padlizsánt, a cukkinit, a mozzarellát, a paradicsomot és a lasagne lapokat úgy, hogy a legfelső réteg tészta legyen, közben sóval, borssal ízesítjük. Leöntjük a besamelmártással. Meghintjük a reszelt parmezánnal, és 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Forrón tálaljuk.

Zöldséges lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2253 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Zöldséges lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
bevásárlólista