Spenótos-ricottás ravioli

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A spenótos tésztához:
25 dkg friss, szárától megtisztított spenót
1 evőkanál olívaolaj
2 db kissé felvert tojás
1 csipet
20 dkg finomliszt
A tálaláshoz:
igény szerint parmezán sajt
A töltelékhez:
23 dkg ricotta
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
2 db kissé felvert tojás
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
35 dkg friss, szárától megtisztított spenót
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztához vizet forralunk, és a spenótot 1 percig blansírozzuk benne. Jól lecsepegtetjük, és nagyon finomra aprítjuk. A lisztet a konyhai robotgép keverőtáljába szitáljuk. Hozzáadjuk a spenótot, a sót, a tojást meg az olajat, és tésztává dolgozzuk. Vékonyan belisztezett deszkán jól átgyúrjuk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és 30 percig pihentetjük.

2. A töltelékhez a spenótot gondosan megmossuk, és nedvesen lábosba tesszük. Lefedjük, és takaréklángon 5 percig pároljuk, amíg összeesik. Jól lecsepegtetjük, és amennyire lehet, kinyomkodjuk. Hagyjuk kihűlni, majd finomra aprítjuk. A ricottát simára keverjük. Hozzáadjuk a spenótot, a parmezán sajtot meg a felvert tojás felét (a másik felére a ravioli készítésénél lesz szükség), és ízlés szerint szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük.

3. A tésztát elfelezzük. Lisztezett deszkán mindkét adagot vékonyra kinyújtjuk. Az egyik tésztalapra egyenletes közökben kis töltelékhalmokat rakunk, a kimaradt tésztacsíkokat tojással megkenjük. A második tésztalapot ráterítjük, és a töltelékhalmok között lenyomkodjuk. Rádlival vagy késsel négyzetekre vágjuk, és lisztezett konyharuhán 1 órán át pihentetjük.

4. Sós vizet forralunk, és a raviolit adagonként 5 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. Reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

Spenótos-ricottás ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2745 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Spenótos-ricottás ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
facebook