Spenótos-ricottás gombóc

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spenótos-ricottás gombóc
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg finomliszt
35 dkg ricotta sajt
100 dkg friss, tisztított spenót
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
3 db felvert tojás
12 dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A zöldfűszeres vajhoz:
2 evőkanál friss, finomra vágott zsálya
2 evőkanál friss, finomra vágott oregánó
12 dkg vaj

Elkészítés:

1. A megmosott spenótot nedvesen fazékba tesszük, fedő alatt, takaréklángon 6-8 percig fonnyasztjuk, lecsepegtetjük, és hagyjuk kicsit hűlni.

2. Kinyomkodjuk belőle a maradék nedvességet, apróra összevágjuk, és egy tálban összekeverjük a ricottával, a parmezán felével, a tojással, a szerecsendióval, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Előbb 12 dkg lisztet rászitálunk, elkeverjük, és még annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen formálható masszát kapjunk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és 1 órán át a hűtőben pihentetjük.

3. Lisztezett kézzel a masszából kicsípett darabokból dió nagyságú gombócokat formálunk - óvatosan bánjunk velük, mert a puha massza könnyen deformálódik. A gombócokat vékonyan megszórjuk liszttel.

4. Közben nagy fazékban bő, enyhén sós vizet forralunk. A gombócokat 2-3 perc alatt kifőzzük - akkor jó, ha feljönnek a víz tetejére. A megfőtt darabokat szűrőlapáttal kiszedjük, jól lecsepegtetjük, és félretesszük.

5. Közben elkészítjük a zöldfűszeres vajat. Nagy, vastag aljú serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Az oregánót és a zsályát takaréklángon 1 percig kevergetjük benne. A gombócokat beleforgatjuk, alaposan összerázzuk a fűszeres vajjal, előmelegített tálra szedjük, meghintjük a maradék parmezánnal, és tálaljuk.

Spenótos-ricottás gombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2182 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Spenótos-ricottás gombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
bevásárlólista