Csőben sült kagylótészta a tenger gyümölcseivel



Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra melegítjük. Nagy fazékban sós vizet forralunk, és a tésztát éppen csak puhára (al dente) főzzük benne. Leszűrjük, lecsepegtetjük, visszaöntjük a fazékba, és 3 dkg vajjal elkeverjük. Lefedve melegen tartjuk.
2. Közben a maradék vajat egy serpenyőben felforrósítjuk. Hozzáadjuk az édesköményt,
és közepes lángon puhára pároljuk. Hozzákeverjük a gombát, és 2 percig együtt sütjük. Beletesszük a garnélát meg a rákhúst, megsózzuk, még 1 percig pároljuk, aztán levesszük a tűzről.
3. Hat kis tűzálló tálat kikenünk vajjal. A cayenni borsot a
besamelmártásba keverjük, majd a garnélás keveréket és a tésztát is beleforgatjuk. Az előkészített tálkákba kanalazzuk, és megszórjuk parmezán sajttal. A paradicsomszeletekkel befedjük, és kevés olívaolajat csepegtetünk rá.
4. A tésztát előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Azonnal tálaljuk, zöldsalátát és ropogós kenyeret kínálunk mellé.
Besamelmártás

1. A tejet lábosba öntjük, beletesszük a babérlevelet, a borsot és a szerecsendió-virágot. Forráspont alatti hőmérsékletre melegítjük, lehúzzuk a tűzről, lefedve pihentetjük 10 percig, majd átszűrjük.
2. A vajat külön edényben megolvasztjuk. Beleszórjuk a lisztet, és kis lángon, állandóan kevergetve 1 percig főzzük.
3. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, majd felforraljuk, és kevergetve sűrű, sima mártássá főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.