Csőben sült kagylótészta a tenger gyümölcseivel

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Csőben sült kagylótészta a tenger gyümölcseivel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg friss, szeletelt csiperkegomba
18 dkg főtt, tisztított garnélarák
18 dkg rákhús
vagy
35 dkg conchiglie
6 evőkanál vaj
2 fej vékonyra szeletelt édesköménygumó
1 csipet cayenni bors
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 nagyobb karikára vágott paradicsom
igény szerint olívaolaj
ízlés szerint
A kikenéshez:
igény szerint vaj
A tálaláshoz:
igény szerint friss kenyér
igény szerint zöldsaláta

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra melegítjük. Nagy fazékban sós vizet forralunk, és a tésztát éppen csak puhára (al dente) főzzük benne. Leszűrjük, lecsepegtetjük, visszaöntjük a fazékba, és 3 dkg vajjal elkeverjük. Lefedve melegen tartjuk.

2. Közben a maradék vajat egy serpenyőben felforrósítjuk. Hozzáadjuk az édesköményt,

és közepes lángon puhára pároljuk. Hozzákeverjük a gombát, és 2 percig együtt sütjük. Beletesszük a garnélát meg a rákhúst, megsózzuk, még 1 percig pároljuk, aztán levesszük a tűzről.

3. Hat kis tűzálló tálat kikenünk vajjal. A cayenni borsot a

besamelmártásba keverjük, majd a garnélás keveréket és a tésztát is beleforgatjuk. Az előkészített tálkákba kanalazzuk, és megszórjuk parmezán sajttal. A paradicsomszeletekkel befedjük, és kevés olívaolajat csepegtetünk rá.

4. A tésztát előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Azonnal tálaljuk, zöldsalátát és ropogós kenyeret kínálunk mellé.

Besamelmártás

Besamelmártás
5 dkg vaj
5 dl tej
6 szem fekete bors
5 dkg finomliszt
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint szerecsendió virág

1. A tejet lábosba öntjük, beletesszük a babérlevelet, a borsot és a szerecsendió-virágot. Forráspont alatti hőmérsékletre melegítjük, lehúzzuk a tűzről, lefedve pihentetjük 10 percig, majd átszűrjük.

2. A vajat külön edényben megolvasztjuk. Beleszórjuk a lisztet, és kis lángon, állandóan kevergetve 1 percig főzzük.

3. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, majd felforraljuk, és kevergetve sűrű, sima mártássá főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.

Csőben sült kagylótészta a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1227 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Csőben sült kagylótészta a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
lexikon