Yucatáni fűszeres hal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető drága
Yucatáni fűszeres hal
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg szeletelt kardhal
¼ teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál szárított oregánó
2 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál pirospaprika
1 teáskanál őrölt római kömény
1 evőkanál chilipor
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
4 evőkanál annattomag
¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
1 db zöldcitrom leve
2 evőkanál tequila
vagy
2 evőkanál sör
3 evőkanál ananászlé
vagy
1 db narancs leve
Beburkoláshoz:
igény szerint banánlevél
Díszítéshez:
pár szál korianderzöld
Tálaláshoz:
1 db cikkekre vágott narancs

Elkészítés:

1. A beáztatott annattomagot szűrőben lecsepegtetjük, majd mozsárban pépesre zúzzuk. Összedolgozzuk a fokhagymával, chiliporral, paprikával, római köménnyel, oregánóval, sörrel, gyümölcslével, olajjal, korianderzölddel, fahéjjal és szegfűszeggel.

2. A fűszeres krémmel bevonjuk a halszeleteket, és lefedve, legalább 3 órán át, de még jobb, ha egész éjszaka a hűtőben érleljük.

3. A halszeleteket banánlevélbe csomagoljuk, és zsineg segítségével csinos kis csomagokat készítünk belőlük. Nagy edényben vizet forralunk, beletesszük a párolóbetétet, és a csomagocskákat az edény felső részében, adagonként 15 perc alatt puhára pároljuk.

4. Ha nem gőz fölött pároljuk, elhagyjuk a csomagolást. A grillezéshez rácsos kosárkába helyezzük, vagy közvetlenül a rácsra fektetjük a halat, és forró faszén felett, oldalanként 5-6 perc alatt mindkét oldalról átsütjük. Grillsütőben is megsüthetjük, oldalanként kb. 5-6 percet számítva. Korianderzölddel díszítve, narancsgerezdekkel körítve vagy narancslével meglocsolva tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Yucatáni fűszeres hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1323 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Yucatáni fűszeres hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
van itthon