Sült kolbász tormakrémmel

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült kolbász tormakrémmel
Adag: 4-6 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db minibuci
1 evőkanál tormaszósz
10 dkg lágy krémsajt
12 db kolbász
másfél evőkanál víz
10 dkg zsombor
2 evőkanál szűz olívaolaj
3 kiskanál balzsamecet
2 evőkanál barna cukor
2 db cikkekre vágott lilahagyma

Elkészítés:

1. A sütőt 220 fokra (gáz: 7) előmelegítjük. 1 1/2 evőkanál olívaolajat hevítünk egy kis edényben. Beletesszük a hagymát és a vizet, lefedjük, és közepes lángon 10 percig pároljuk, amíg a hagyma megpuhul és barnulni kezd. Belekeverjük a cukrot és az ecetet, és fedő nélkül 3 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Ízesítjük, melegen tartjuk.

2. Közben egy kis tálban összekeverjük a krémsajtot a tormakrémmel.

3. A maradék olajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, és adagonként kis lángon 6-8 percig sütjük a 6-8 cm hosszúságúra vágott kolbászokat. Kivesszük; papírtörlőn lecsepegtetjük.

4. Az elősütött bucikat felmelegítjük. Amikor forró, hosszában kettévágjuk, de nem teljesen, csak a háromnegyedéig, és megkenjük a tormás keverékkel. Beletesszük a zsombort, a kolbászt, majd a hagymát. Tálaljuk.

Eredetileg chipolata kolbászból készül, de használhatunk más vékony sütni való kolbászt is.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Sült kolbász tormakrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1213 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Sült kolbász tormakrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
hírlevél