Pácolt bárányborda salsa verdével

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pácolt bárányborda salsa verdével
Adag: 8-10 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db apróra vágott szardellafilé
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál dijoni mustár
4 evőkanál szűz olívaolaj
2 db citrom
½ evőkanál kapribogyó

Elkészítés:

1. Lereszeljük a citromok héját, és kinyomjuk a levét. 1 kiskanál héjat és 2 evőkanál citromlét összekeverünk az olívaolaj felével és a mustárral. Beleforgatjuk a 8 szeletes báránybordákat, hogy alaposan bevonja. Letakarjuk, legalább 3 órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.

2. A salsa verde úgy készül, hogy összekeverjük a petrezselymet, a szardellát, a fokhagymát, 1 evőkanál citromlét és 1 kiskanál citromhéjat a robotgéppel. Miközben keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a maradék olívaolajat, és sűrűre, simára verjük. Tálba tesszük, letakarjuk; legalább 2 és fél órán át hűtjük.

3. A sütőt 200 fokra (gáz: 6) előmelegítjük. Leszűrjük a báránybordát, kiöntjük a pácot. Közepes lángon olajat hevítünk egy serpenyőben, és - olykor megforgatva - 5 percig sütjük a bordát. Majd tepsibe tesszük, és 15-20 percig sütjük, amíg teljesen megpuhul. Legalább 10 percig hagyjuk hűlni, mielőtt felszeletelnénk a csontok közt. Egymás mellé tesszük egy tálra, rákenjük a salsa verdét és néhány kapribogyót.

Amikor megvesszük a bárányt, kérjük meg a hentest, hogy vágja be a csontoknál, hogy könnyebb legyen szeletelni.
Előre egy nappal kisüthetjük, hűtőbe tesszük, majd a szeletelés előtt szobahőmérsékletűre engedjük. A salsa verde is elkészíthető előző nap, hűtőben tartjuk.
Pácolt bárányborda salsa verdével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1709 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Pácolt bárányborda salsa verdével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
tippek, fortélyok