Falusi tojás

Huevos rancheros

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Falusi tojás
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db tortilla
6 db tojás
1 csipet
1 teáskanál oregánó
8 dkg cheddar sajt
5 teáskanál olívaolaj

Elkészítés:

1. A félbevágott, kimagozott piros színű paprikát megkenjük olajjal, és 10-15 percre a grillsütőbe rakjuk, amíg a héja megfeketedik. Nedves konyharuhával letakarjuk (1. kép), ha kihűlt, lehúzzuk a héját (2. kép), a húsát összeturmixoljuk és félretesszük.

2. A tojásokból a szokásos módon tükörtojást sütünk.

3. A maradék olajat közepes lábosban felmelegítjük, beletesszük az őrölt oreganót, a finomra vágott hagymát és zöldpaprikát és a sűrített paradicsomot (3. kép), majd puhára főzzük az egészet. Hozzákeverjük a félretett paprikapürét és a vékonyra szeletelt erős paprikát. 1 perc alatt, állandóan kevergetve, átforrósítjuk.

4. Tálaláskor 1 tükörtojást a tortillára helyezünk, meglocsoljuk az előkészített paprikamártással, és meghintjük a reszelt cheddar sajttal (4. kép).

Falusi tojás Falusi tojás Falusi tojás Falusi tojás
A mexikóiak reggelire vagy ebédre fogyasztják az Huevos rancheros-t. Rendszerint forrón tálalják, de hidegen is jó.
A paprikamártást dipként is használhatjuk, ekkor tortillát kínáljunk mellé. Remek csípős ízesítő mártás lehet rántotta vagy különféle húsételek mellé. A mártást jól lefedve, hűtőszekrényben több napig is eltarthatjuk.

Tortilla

Tortilla
10 dkg kukoricaliszt
15 dkg búzaliszt
2.5 dl víz

1. A kétféle átszitált lisztet nagy tálban összekeverjük (1. kép). A közepébe mélyedést készítünk, amelybe apránként beleöntjük a meleg vizet.

Széles, lapos késsel kemény tésztává keverjük, majd lisztezett deszkára borítjuk. 3 percig erőteljesen gyúrjuk (2. kép), amíg sima lesz.

2. A tésztát annyi adagra osztjuk, ahány tortillát szeretnénk. Egyszerre csak 1 adagot nyújtunk ki lisztezett deszkán, nagyon vékonyra (papírvékonyságúra) (3. kép). Félretesszük, és ugyanezt megismételjük a többi adaggal is. A még ki nem nyújtott adagokat műanyag fóliával letakarva tároljuk, nehogy kiszáradjanak.

3. A vastag falú, szárazon hagyott palacsintasütőt vagy a lapos kerámia sütőtálat felmelegítjük, és a tortillákat egyenként kisütjük (4. kép). Ha a széle kezd felpöndörödni, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Néhány másodperc sütési idő bőven elegendő! Ha a lepergett liszt kezd megégni a serpenyőben, töröljük ki nedvszívó konyhai papírral.

Falusi tojás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2217 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói ízek Mexikói ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A fenti három örök kedvenc természetesen nem hiányozhat e receptkönyvecskéből, de sok mást is találhatunk benne. Kitűnőek... bővebben...
Falusi tojás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói ízek Mexikói ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A fenti három örök kedvenc természetesen nem hiányozhat e receptkönyvecskéből, de sok mást is találhatunk benne. Kitűnőek... bővebben...
könyvek