Lazacsatay gyömbéres zöldcitromos majonézzel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lazacsatay gyömbéres zöldcitromos majonézzel
Adag: 8-12 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
50 dkg lazacfilé
igény szerint sovány olívaolaj
Gyömbéres zöldcitromos majonézhez:
2 kiskanál zöldcitromlé
1 kiskanál törött zöldcitromhéj
1 kiskanál őrölt gyömbér
2 és fél dl majonéz
dl joghurt
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Lehúzzuk a lazac bőrét, kifilézzük, majd 60 percig fagyasztjuk. A kis sataynyársakat 30 percig hideg vízben áztatjuk (így nem égnek meg).

2. A lazacfilét 5 cm széles csíkokra vágjuk. A darabokat lazán felhúzzuk a nyársra, és kiolajozott tálcára tesszük. Bekenjük olajjal, ízlés szerint fűszerezzük.

3. Két adagban grillezzük 2 percig, nehogy túlsüljenek. Gyömbéres, zöldcitromos majonézzel tálaljuk.

4. A majonézt kis tálba tesszük, puhára keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a gyömbért, a zöldcitrom héját és levét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. Legalább 60 percig hűtjük.

Előre 1 órával összeállíthatjuk a nyársat, a hűtőben tartjuk, és csak a tálalás előtt grillezzük. A majonézt akár 2 nappal korábban is elkészíthetjük, letakarva behűtjük. Az előkészített nyársak szimpla rétegben lefagyaszthatók, így 2 hónapig tárolhatók.
Száraz rozé illik hozzá.
Siller illik hozzá.

Majonéz

Kép nélkül
5 db tojás
4 dl napraforgóolaj vagy
0.5 db leve citrom
1 dkg
1 dkg mustár

A tojások sárgájához hozzáadjuk a sót, a citrom levét, és a mustárt. Állandó keverés mellett, először csepegtetve, majd amikor kezd összeállni, bátrabban, vékony sugárban adjuk hozzá az olajat. A tojássárgák nagyságától függően, több-kevesebb olajat vesz fel. Amikor lágy vaj keménységű, akkor készen van. Amennyiben a tojás nem akarja "felvenni" az olajat, akkor adjunk hozzá néhány kanál forró vizet vagy néhány kanál bolti majonézt.

Lazacsatay gyömbéres zöldcitromos majonézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 906 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Lazacsatay gyömbéres zöldcitromos majonézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
vegetáriánus ételek