Chilis tostada csirkehússal és zöld salsával

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Chilis tostada csirkehússal és zöld salsával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db friss kukoricatortilla
45 dkg lebőrözött, csíkokra vágott csirkemellfilé
vagy
45 dkg lebőrözött, kicsontozott csirkecomb
3 db karikára vágott újhagyma
1 db savanyított chipotle chili
1 db érett, kockára vágott avokádó
2 db érett, kockára vágott paradicsom
4 db kockára vágott retek
1 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
22 és fél dkg reszelt sajt
1 nagy csipet őrölt római kömény
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 és fél dl csirkehúsleves
vagy
40 dkg konzerv sült babpüré
maréknyi csíkokra vágott római saláta
Sütéshez:
Tálaláshoz:
kevés tejföl

Elkészítés:

1. A tostadához a tortillákat teflonserpenyőben, kevés olajon ropogósra sütjük. Félretesszük.

2. A csirkehúst az alaplével és a fokhagymával lábosba tesszük. Felforraljuk, majd csökkentjük a lángot, és 1-2 percig lassan főzzük, míg a hús kicsit kifehéredik.

3. Levesszük a tűzről, és hagyjuk a forró lében teljesen átfőni.

4. A sült babpürét egy másik serpenyőben, kevés vízzel sima pürévé keverjük, és átforrósítjuk. Római köménnyel ízesítjük, és melegen tartjuk.

5. Ha szükséges, a tostadákat (a pirított tortillákat) közepes fokozatra melegített grillsütőben átforrósítjuk. A meleg babpürét elterítjük a ropogós lapok tetején, és megszórjuk reszelt sajttal. A megfőtt csirkehúst kiemeljük a levesből, és szétosztjuk a babpürén. Apróra vágott friss koriander, felkockázott paradicsom, retek, zöldcitrom levébe forgatott avokádó, felkarikázott újhagyma, salátalevél, tejföl) és néhány szeletke marinált, füstölt chipotle kerül a tostadák tetejére. Nyomban tálaljuk.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Sült babpüré

Sült babpüré
22.5 dkg száraz tarkabab
2 teáskanál őrölt római kömény
8 dkg reszelt cheddar sajt
1 fej negyedekre vágott vöröshagyma
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 db egész babérlevél
1 db morzsolt babérlevél
1 ágacska friss kakukkfű
1 db szárított piros chilipaprika
3 evőkanál olívaolaj

1. A babot a negyedekbe vágott hagymával az egész és a morzsolt babérral, a kakukkfűvel és a chilipaprikával együtt nagy főzőedénybe tesszük. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, és felforraljuk. Csökkentjük a lángot, és lefedve, lassú tűzön, 2 óra alatt vajpuhára pároljuk.

2. A babot leszűrjük, a főzőlét félretesszük, de eltávolítjuk a hagymát, a fűszereket és a chilipaprikát.

3. A bab kétharmadát a főzőlével együtt robotgépben vagy turmixgépben darabos pürévé aprítjuk.

4. Az olajat vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk. Beleszórjuk s felaprított hagymát, és kis lángon 10 perc alatt puhára és aranyszínűre sütjük. Megszórjuk római köménnyel, majd kevergetve további 2 percig pároljuk. Beleforgatjuk a pürésített babot az egészben hagyott főtt babbal együtt, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Végül hozzákeverjük a reszelt sajtot (elhagyható), és addig sütjük, amíg a sajt elolvad. Forrón tálaljuk.

Chilis tostada csirkehússal és zöld salsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2342 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Chilis tostada csirkehússal és zöld salsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
van itthon