Fettuccine fésűkagylóval, vargányás tejszínmártásban



Elkészítés:
1. A vargányát tálba tesszük, a forró vizet ráöntjük, és 20 percig állni hagyjuk. Kinyomkodjuk, az áztatóvizet félretesszük. A gombát felaprítjuk. Az áztatóvizét szitán vagy papír kávéfilteren átszűrjük.
2. Nagy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk az olajat és a vajat. Beletesszük a kagylót, és 2 perc alatt aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát meg a gombát, és még 1 percig sütjük.
3. Hozzáöntjük a citromlét, a tejszínt és 1,25 dl-t a gomba áztatóvizéből. Felforraljuk, és közepes tűzön 2-3 percig folyamatos keverés mellett főzzük, amíg a folyadék fele elfő. Sóval, borssal ízesítjük, és levesszük a tűzről.
4. Nagy lábosban sós vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, és éppen csak puhára főzzük (al dente). Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd előmelegített tálalóedénybe tesszük. A mártást kicsit felmelegítjük, a tésztára öntjük, megszórjuk a petrezselyemmel, és elkeverjük. Azonnal tálaljuk.