Fettuccine fésűkagylóval, vargányás tejszínmártásban

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Fettuccine fésűkagylóval, vargányás tejszínmártásban
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 és fél dkg tisztított, szeletelt fésűkagyló
1 és ¼ dkg szárított vargánya
17 és fél dkg pappardelle
vagy
17 és fél dkg fettuccine
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 és ¼ dl tejszín
1 evőkanál citromlé
1 gerezd zúzott fokhagyma
másfél evőkanál vaj
másfél evőkanál olívaolaj
2 és fél dl forró víz
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vargányát tálba tesszük, a forró vizet ráöntjük, és 20 percig állni hagyjuk. Kinyomkodjuk, az áztatóvizet félretesszük. A gombát felaprítjuk. Az áztatóvizét szitán vagy papír kávéfilteren átszűrjük.

2. Nagy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk az olajat és a vajat. Beletesszük a kagylót, és 2 perc alatt aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát meg a gombát, és még 1 percig sütjük.

3. Hozzáöntjük a citromlét, a tejszínt és 1,25 dl-t a gomba áztatóvizéből. Felforraljuk, és közepes tűzön 2-3 percig folyamatos keverés mellett főzzük, amíg a folyadék fele elfő. Sóval, borssal ízesítjük, és levesszük a tűzről.

4. Nagy lábosban sós vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, és éppen csak puhára főzzük (al dente). Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd előmelegített tálalóedénybe tesszük. A mártást kicsit felmelegítjük, a tésztára öntjük, megszórjuk a petrezselyemmel, és elkeverjük. Azonnal tálaljuk.

Fettuccine fésűkagylóval, vargányás tejszínmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1676 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Fettuccine fésűkagylóval, vargányás tejszínmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
cikkek