Tavaszi tészta garnélával és articsókával

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tavaszi tészta garnélával és articsókával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db nyers óriás garnéla
4 db apró articsóka
35 dkg rövid csőtészta
vagy
35 dkg rigatoni
2 és fél dkg vaj
2 evőkanál friss, apróra vágott mentalevél
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 szem finomra vágott mogyoróhagyma
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál citromlé
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy nagy tálat megtöltünk hideg vízzel, és belekeverjük a citromlét. Eltávolítjuk a fiatal articsókák kemény külső leveleit és szárát, a levélcsúcsokat levágjuk. Az articsókákat félbevágjuk, a szőrös részt kiszedjük. Az articsókadarabokat hosszában 5 mm vastag szeletekre vágjuk, és a citromos vízbe tesszük, hogy ne színeződjön el.

2. Nagy serpenyőben felforrósítunk 5 evőkanál olívaolajat. Az articsókát leszűrjük, és konyhai papírtörlővel leszárogatjuk. A mogyoróhagymával, a fokhagymával, a petrezselyemmel és a mentával együtt a serpenyőbe dobjuk, és takaréklángon 10-12 perc alatt puhára pároljuk.

3. Közben nagy lábosban sós vizet forralunk. Beletesszük a spagettit, és 8-10 percig főzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente).

4. A garnélák húsát kivesszük a páncélból, a fekete bélcsatornát eltávolítjuk. A vajat egy kis serpenyőben megolvasztjuk, a rákokat hosszában félbevágjuk, és a vajban keverve 2-3 percig pirítjuk, amíg rózsaszínűek nem lesznek. Sóval, borssal ízesítjük.

5. A tésztát leszűrjük, és egy tálban a maradék olajjal összekeverjük. Az articsókát meg a garnélát hozzáadjuk, és azonnal tálaljuk.

Tavaszi tészta garnélával és articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1492 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Tavaszi tészta garnélával és articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
ételfotó