Rakott spagetti lazaccal és garnélával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Rakott spagetti lazaccal és garnélával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg főtt, tisztított óriás garnéla
20 dkg csíkokra vágott füstölt lazac
35 dkg spagetti
12 dkg frissen reszelt parmezán sajt
7 dkg vaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy lapos tűzálló tálat vékonyan kikenünk vajjal, és félretesszük.

2. Nagy fazékban sós vizet forralunk, és a tésztát 8-10 percig főzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Leszűrjük, visszaöntjük a fazékba, és elkeverjük 6 dkg vajjal.

3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A spagetti felét áttesszük a tálba, befedjük a lazaccsíkokkal és az óriásgarnélával. Ráöntjük a besamelmártás felét, és megszórjuk a reszelt parmezán felével. A maradék spagettivel, a maradék mártással és parmezánnal ugyanezt megismételjük. A maradék vajat felkockázzuk, és elosztjuk a tetején.

4. A tésztát forró sütőben 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Azonnal tálaljuk.

Besamelmártás

Besamelmártás
5 dkg vaj
5 dl tej
6 szem fekete bors
5 dkg finomliszt
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint szerecsendió virág

1. A tejet lábosba öntjük, beletesszük a babérlevelet, a borsot és a szerecsendió-virágot. Forráspont alatti hőmérsékletre melegítjük, lehúzzuk a tűzről, lefedve pihentetjük 10 percig, majd átszűrjük.

2. A vajat külön edényben megolvasztjuk. Beleszórjuk a lisztet, és kis lángon, állandóan kevergetve 1 percig főzzük.

3. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, majd felforraljuk, és kevergetve sűrű, sima mártássá főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.

Rakott spagetti lazaccal és garnélával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1198 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Rakott spagetti lazaccal és garnélával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
google+