Tészta füstölt lazaccal és rukkolával

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc kezdőknek átlagos ár
Tészta füstölt lazaccal és rukkolával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg rukkola
12 dkg csíkokra vágott füstölt lazac
35 dkg linguine
vagy
35 dkg bavette
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
½ db citrom

Elkészítés:

1. Nagy fazéknyi, enyhén sózott, forrásban lévő vízbe beleszórjuk a tésztát, s miután újra felforrt, 8-10 perc alatt nem túl puhára főzzük.

2. Néhány perccel a tészta elkészülte előtt az olívaolajat felforrósítjuk egy vastag aljú serpenyőben, és a fokhagymát takaréklángon, folytonosan kevergetve, 1 percig pirítjuk benne - vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg, mert keserű lesz. Hozzákeverjük a lazacot, a salátát, majd sóval, borssal ízesítjük, és további 1 percig pirítjuk. A serpenyőt levesszük a tűzről.

3. A leszűrt tésztát előmelegített tálba szedjük, óvatosan beleforgatjuk a lazacos keveréket, és egy fél citrommal díszítjük.

Tészta füstölt lazaccal és rukkolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3176 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Tészta füstölt lazaccal és rukkolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
tippek, fortélyok