Tonhalas tészta citrommal, olajbogyóval és kaprival

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tonhalas tészta citrommal, olajbogyóval és kaprival
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 szem kimagozott, vékonyra szeletelt fekete olajbogyó
20 dkg konzerv, darabolt tonhal
35 dkg gnocchi
vagy
35 dkg conchiglie
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál kapribogyó
2 evőkanál citromlé
3 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
4 evőkanál vaj
4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. Nagy fazékban sós vizet forralunk, és a tésztát éppen csak puhára (al dente) főzzük benne. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és visszatesszük a fazékba.

2. Az olívaolajat a vaj felével egy nagy serpenyőben, közepes lángon felforrósítjuk. A fokhagymát beletesszük, és üvegesre pároljuk. A tüzet csökkentjük, hozzáadjuk a tonhalat, a citromlét, a kapribogyót és az olajbogyót. Óvatosan addig keverjük, amíg minden átforrósodik.

3. A tésztát előmelegített tálba tesszük. A mártást a tésztára halmozzuk. Megszórjuk petrezselyemmel, hozzáadjuk a maradék vajat, és az egészet jól elkeverjük. Azonnal tálaljuk.

Tonhalas tészta citrommal, olajbogyóval és kaprival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3978 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Tonhalas tészta citrommal, olajbogyóval és kaprival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
szólj hozzá, értékelj