Szicíliai tonhal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szicíliai tonhal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db vékonyra szeletelt édesköménygumó
4 szelet 15 dkg-os tonhal
2 evőkanál olívaolaj
2 fej karikára vágott lilahagyma
A pácléhez:
4 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
2 db citrom leve és reszelt héja
4 db kimagozott, finomra vágott piros chilipaprika
4 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint friss, ropogós kenyér

Elkészítés:

1. Először egy mély tálban összekeverjük a páclé hozzávalóit. A tonhalszeleteket lapos üveg- vagy kerámiaedénybe helyezzük, rámerünk 4 evőkanál páclét, és beleforgatjuk. Lefedjük, és 30 percig hűtőben pácoljuk. A maradék páclét félretesszük.

2. Felmelegítünk egy nagy, öntöttvas grillserpenyőt. Tálba tesszük az édesköményt meg a lila hagymát, rácsepegtetjük az olajat, és alaposan megforgatjuk benne a szeleteket. Áttesszük a grillserpenyőbe, és a szeletek mindkét oldalát 5 percig sütjük, amíg kezdenek elszíneződni. Négy előmelegített tányérra osztjuk, meglocsoljuk a félretett páclével, és melegen tartjuk.

3. A tonhalszeleteket a grillserpenyőbe tesszük, 4-5 percig sütjük az egyik oldalukat, majd megfordítjuk, és addig sütjük, amíg a halhús érintésre szilárd lesz, de belül még puha marad. A tonhal steakeket a tányérokra tesszük. Azonnal tálaljuk a kenyérrel.

Szabadtűzön, roston is elkészíthetjük ezt a fogást, így még különlegesebb ízhatást érhetünk el.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Szicíliai tonhal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4420 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Szicíliai tonhal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
tippek, fortélyok