Nyelvhal olajbogyós paradicsommártásban

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Nyelvhal olajbogyós paradicsommártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg kimagozott fekete olajbogyó
4 db konyhakész, filézett nyelvhal
100 dkg hámozott, kimagozott paradicsom
8 dkg vaj
8 dkg finomliszt
1 evőkanál friss, finomra vágott oregánó
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál sűrített paradicsom
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, belekeverjük a sűrített paradicsomot, a fokhagymát meg az oregánót, és sóval, borssal ízesítjük. Lefedjük, és időnként megkeverve, takaréklángon 30 percig főzzük, hogy a mártás besűrűsödjön.

2. Közben a lisztet kevés sóval és borssal elvegyítjük, tányérra tesszük. A nyelvhalfiléket megforgatjuk a lisztben, a felesleget lerázzuk róluk.

3. A vaj felét megolvasztjuk egy vastag aljú serpenyőben. Annyi halat teszünk az edénybe, amennyi egy rétegben belefér, és közepes lángon mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. A megsült nyelvhalakat falapáttal mutatós tűzálló tálba tesszük, és melegen tartjuk. Kisütjük a többi halat is, szükség esetén újabb adag vajat téve a serpenyőbe.

4. Az olajbogyót a paradicsommártáshoz keverjük, a mártást a sült halra öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A sütőtálban azonnal tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Nyelvhal olajbogyós paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 816 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Nyelvhal olajbogyós paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
van itthon