Szardellás tészta olajbogyóval és kaprival

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szardellás tészta olajbogyóval és kaprival
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál kapribogyó
15 dkg kimagozott, apróra vágott fekete olajbogyó
10 db darabolt, konzerv szardellafilé
vagy
40 dkg linguine
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
1 csipet cayenni bors
45 dkg hámozott, apróra vágott paradicsom
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk. Beletesszük a fokhagymát, és gyakran megkeverve, takaréklángon 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a szardellafilét, és egy villával szétnyomjuk pürévé. Belekeverjük az olajbogyót, a kapribogyót meg a paradicsomot, és Cayenne-borssal fűszerezzük. Lefedjük, és 25 percig kis lángon főzzük.

2. Közben nagy fazékban sós vizet forralunk, és a tésztát 8-10 percig főzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Leszűrjük, lecsepegtetjük, és előmelegített tálalóedénybe tesszük.

3. A szardellamártást a tésztára öntjük, és gondosan beleforgatjuk. A petrezselyemmel megszórjuk, és azonnal tálaljuk.

Szardellás tészta olajbogyóval és kaprival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4552 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Szardellás tészta olajbogyóval és kaprival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
twitter