Quesadilla chorizóval és sajttal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Quesadilla chorizóval és sajttal
Eszközök: kés, reszelő, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg reszelt mozzarella sajt
12 dkg reszelt cheddar sajt
22 dkg lebőrözött, vékonyra szeletelt chorizo kolbász
vagy
22 dkg főtt sonka
4 db finomra vágott újhagyma
2 db kimagozott, apróra vágott zöld chilipaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Serpenyő kikenéséhez:
Tálaláshoz:
1 db cikkekre vágott zöldcitrom

Elkészítés:

1. A kétféle sajtot a chorizóval, újhagymával és chilipaprikával elvegyítjük, sóval, borssal ízesítjük.

2. A keveréket elosztjuk 4 tortilla tetején, és a maradék 4 lappal befedjük őket.

3. Nagy, vastag aljú vagy teflonserpenyőt kiolajozunk, és felforrósítjuk. Beletesszük az első quesadillát, és két falapáttal körben leszorítva, 4-5 perc alatt ropogósra és enyhén pirosra sütjük az alját. Óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát addig sütjük, míg a sajt megolvad a közepében. Kiemeljük a serpenyőből, és melegen tartjuk. Egyenként megsütjük a többi quesadillát is.

4. A kész quesadillákat negyedekbe vágjuk, és előmelegített tányérra halmozzuk. Zöldcitrom cikkekkel körítve kínáljuk.

Búzatortilla

Búzatortilla
35 dkg liszt
1 teáskanál
7-8 dkg margarin
1.25 dl forró víz
0.5 teáskanál sütőpor
Munkafelület meghintéshez::
kevés liszt

1. A lisztet a sóval és a sütőporral mély tálba szitáljuk. A zsiradékot elmorzsoljuk a liszttel, míg az egész finoman szemcsés állagot ölt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát gyúrhassunk belőle.

2. A tésztát enyhén belisztezett munkafelületre borítjuk, és simára dagasztjuk. 12 darabra osztjuk, és mindegyikből golyót formálunk. Konyharuhával letakarva 15 percig pihentetjük.

3. A tésztagolyókat egyenként kb. 18 cm átmérőjű koronggá nyújtjuk. (Közben a többit letakarva hagyjuk.) A kinyújtott tortillákat egymásra tesszük, de közéjük nem tapadó zsírpapírlapokat teszünk.

4. A grillserpenyőt vagy vastag aljú serpenyőt közepes lángon felforrósítjuk. Egyenként simítjuk bele a tortillákat, és oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha itt-ott világosbarnára pirul, és helyenként kicsit felhólyagosodik. Melegen adjuk az asztalra.

Quesadilla chorizóval és sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3789 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Quesadilla chorizóval és sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
szólj hozzá, értékelj