Quesadilla chorizóval és sajttal



Elkészítés:
1. A kétféle sajtot a chorizóval, újhagymával és chilipaprikával elvegyítjük, sóval, borssal ízesítjük.
2. A keveréket elosztjuk 4 tortilla tetején, és a maradék 4 lappal befedjük őket.
3. Nagy, vastag aljú vagy teflonserpenyőt kiolajozunk, és felforrósítjuk. Beletesszük az első quesadillát, és két falapáttal körben leszorítva, 4-5 perc alatt ropogósra és enyhén pirosra sütjük az alját. Óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát addig sütjük, míg a sajt megolvad a közepében. Kiemeljük a serpenyőből, és melegen tartjuk. Egyenként megsütjük a többi quesadillát is.
4. A kész quesadillákat negyedekbe vágjuk, és előmelegített tányérra halmozzuk. Zöldcitrom cikkekkel körítve kínáljuk.
Búzatortilla

1. A lisztet a sóval és a sütőporral mély tálba szitáljuk. A zsiradékot elmorzsoljuk a liszttel, míg az egész finoman szemcsés állagot ölt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát gyúrhassunk belőle.
2. A tésztát enyhén belisztezett munkafelületre borítjuk, és simára dagasztjuk. 12 darabra osztjuk, és mindegyikből golyót formálunk. Konyharuhával letakarva 15 percig pihentetjük.
3. A tésztagolyókat egyenként kb. 18 cm átmérőjű koronggá nyújtjuk. (Közben a többit letakarva hagyjuk.) A kinyújtott tortillákat egymásra tesszük, de közéjük nem tapadó zsírpapírlapokat teszünk.
4. A grillserpenyőt vagy vastag aljú serpenyőt közepes lángon felforrósítjuk. Egyenként simítjuk bele a tortillákat, és oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha itt-ott világosbarnára pirul, és helyenként kicsit felhólyagosodik. Melegen adjuk az asztalra.