Kardhal olajbogyóval és kaprival

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Kardhal olajbogyóval és kaprival
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál kapribogyó
12 db kimagozott, szeletelt zöld olívabogyó
4 szelet 25 dkg-os kardhal
4 db apróra vágott, hámozott paradicsom
4 db apróra vágott, konzerv szardellafilé
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 dl olívaolaj
2 evőkanál finomliszt
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
igény szerint friss rozmaring

Elkészítés:

1. A lisztet tányérra tesszük, sóval és borssal elvegyítjük. A leöblített, majd szárazra itatott halszeleteket a lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk.

2. Nagy, vastag aljú serpenyőben takaréklángon felforrósítjuk az olívaolajat. A fokhagymát beletesszük, 2-3 perc alatt aranysárgára pirítjuk - vigyázzunk, hogy ne kezdjen barnulni. A fokhagymát kiszedjük, és kidobjuk.

3. A halszeleteket az olajba tesszük, és közepes lángon - mindkét oldalukat 4-4 perc alatt - aranybarnára sütjük. Ha átsültek, kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.

4. A serpenyőbe szórjuk a vöröshagymát és a szardelladarabokat, majd a szardellát fakanállal pépesre törjük, miközben a hagyma aranysárgára pirul. A paradicsomot hozzáadjuk, és takaréklángon, időnként megkeverve, nagyjából 20 perc alatt besűrítjük a mártást.

5. Az olajbogyót és a kaprit a mártáshoz adjuk, majd sóval, borssal ízesítjük. A kardhalszeleteket visszatesszük a serpenyőbe, és a mártásban felmelegítjük. Tálaláskor rozmaringlevelekkel díszítjük.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Kardhal olajbogyóval és kaprival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1765 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Kardhal olajbogyóval és kaprival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
pinterest