Halfilé édesköménnyel és olajbogyóval

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Halfilé édesköménnyel és olajbogyóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db csíkokra vágott édesköménygumó
70 dkg filézett vörös tengeri sügér
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál balzsamecet
20 dkg tépett vegyes saláta
1 db narancs héja, csíkokra vágott
3 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
vagy
3 evőkanál friss, apróra vágott majoránna
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
5 dkg kimagozott, vékonyra szeletelt fekete olajbogyó
1 evőkanál kapribogyó
1 evőkanál vaj

Elkészítés:

1. A halfiléket leöblítjük, megtöröljük, és nagy tálra tesszük. Megszórjuk a majoránnával, sóval, borssal ízesítjük, majd félretesszük.

2. A narancshéjat 2 percig előfőzzük, lecsepegtetjük, hideg víz alatt felfrissítjük, majd újra lecsepegtetjük.

3. A vegyes zöldsalátát nagy, mély tálba tesszük. Kis tálkában összekeverjük az extra szűz olívaolajat a balzsamecettel, a fehérborecettel és a mustárral, majd sózzuk, borsozzuk. A salátára öntjük, és jól összekeverjük. Előkészítjük egy nagy tálalótálra.

4. Vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Hozzáadjuk az édesköményt, és 1 percig folyamatosan keverve pároljuk. Szűrőkanállal tálba szedjük az édesköményt, és melegen tartjuk. A serpenyőbe tesszük a halfilét, bőrével lefelé, és 2 percig pároljuk. Óvatosan megfordítjuk, és további 1-2 percig pároljuk. Kivesszük a serpenyőből, és papírtörlőn leitatjuk. Melegen tartjuk.

5. A tálaláshoz megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az olajbogyót meg a kapribogyót, és állandóan kevergetve 1 percig főzzük.

6. A halfilét a salátaágyra helyezzük, a tetejére tesszük a narancshéjat és az édesköményt, majd rászórjuk a vajas olajbogyót és kaprit. Azonnal tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Halfilé édesköménnyel és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 861 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Halfilé édesköménnyel és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
szótár