Tejszínes-csirkés ravioli

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg főtt, durvára vágott csirkemellfilé
vagy
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 db kissé felvert tojás
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
6 evőkanál frissen reszelt romano sajt
1 szem finomra vágott mogyoróhagyma
6 dkg durvára vágott prosciutto
6 dkg főtt spenót
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
igény szerint friss bazsalikomlevél
A tésztához:
1 evőkanál olívaolaj
2 db kissé felvert tojás
1 csipet
20 dkg finomliszt

Elkészítés:

1. A tésztához keverőtálba szitáljuk a lisztet. Beletesszük a sót, a tojást meg az olajat, és robotgéppel addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll. Kissé belisztezett felületen simára gyúrjuk. Letakarva legalább fél órát pihentetjük.

2. A csirkehúst, a spenótot, a sonkát és a hagymát robotgépben jól elkeverjük, felaprítjuk. Tálba borítjuk, hozzákeverünk 2 evőkanál reszelt sajtot, a szerecsendiót és a tojás felét, sózzuk, borsozzuk.

3. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és konyharuhával letakarjuk. Kinyújtjuk a másik felét is, és a töltelékből kis halmokat kanalazunk rá, egymástól 4 cm-nyire, a köztes részeket tojással bekenjük. Lefedjük az egészet a másik kinyújtott tésztalappal. A töltelékhalmok között jól lenyomkodjuk. Négyzetekre vágjuk, és lisztes konyharuhán legalább 1 órát pihentetjük.

4. Enyhén sós vizet forralunk. Adagonként beletesszük a raviolit, újra felforraljuk, és 5 percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük, és előmelegített tálba tesszük.

5. Serpenyőben felforraljuk a tejszínt a fokhagymával. 1 percig főzzük, majd beledobjuk a vékonyra szeletelt gombát és 2 evőkanál reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk, és 3 percig főzzük. Belekeverjük a bazsalikomot, és a mártást a raviolira öntjük. A maradék sajttal megszórva, friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Tejszínes-csirkés ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2517 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Tejszínes-csirkés ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
vegetáriánus ételek