Pappardelle csirkével és vargányával

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pappardelle csirkével és vargányával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg filézett, csíkokra vágott csirkehús
vagy
35 dkg pappardelle
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 db friss, finomra vágott piros chilipaprika
80 dkg konzerv, darabolt paradicsom
1 ⅔ dl forró víz
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A vargányát kis tálba tesszük, ráöntjük a forró vizet, és 30 percig áztatjuk. Közben a paradicsomot a levével együtt vastag aljú lábosba tesszük, fakanállal szétnyomogatjuk, majd hozzákeverjük a chilit. Felforraljuk, és kis lángon, gyakran megkeverve, 30 perc alatt besűrítjük.

2. A gombát szűrőkanállal kivesszük az áztatóvízből, amelyet megtartunk. Az áztatóvizet papír kávéfilteren átszűrve a paradicsomhoz öntjük, és még 15 percig főzzük.

3. Közben vastag aljú serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat felhevítünk. A csirkehúst beletesszük, és gyakran megkeverve sütjük, amíg megpuhul és minden oldalán barnásra pirul. Belekeverjük a gombát meg a fokhagymát, és további 5 perc főzzük.

4. Mialatt a csirkehús sül, nagy, vastag aljú fazékban enyhén sós vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, újra felforraljuk, és 8-10 perc alatt nem túl puhára főzzük (al dente). Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, és előmelegített tálra tesszük. Meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és óvatosan beleforgatjuk. A gombás csirkét a paradicsommártásba keverjük, sóval, borssal ízesítjük, és a tésztára kanalazzuk. Lazán beleforgatjuk, meghintjük petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

Pappardelle csirkével és vargányával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2325 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Pappardelle csirkével és vargányával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
szótár