Borjúszelet prosciuttóval és zsályával

Saltimbocca, Saltinbocca

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Borjúszelet prosciuttóval és zsályával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet prosciutto
1 evőkanál apróra vágott zsályalevél
4 szelet borjúhús
3 evőkanál száraz fehérbor
6 dkg vaj
2 evőkanál citromlé
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A borjúszeleteket megmossuk, megtöröljük, és két réteg frissen tartó fólia között vékonyra kiveregetjük a húsklopfoló lapos oldalával. Tányérra tesszük, meglocsoljuk a citromlével, majd 30 percre félretesszük, de időnként visszakanalazzuk rá a lecsorgott citromlét.

2. A papírtörlővel leitatott hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, bedörzsöljük a zsálya felével, és minden darabra egy szelet sonkát rögzítünk fogpiszkálóval.

3. Nagy, vastag aljú serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és a maradék zsályát takaréklángon, kevergetve pirítjuk benne 1 percig. A borjúszeleteket beletesszük, és mindkét oldalukat 3-4 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Beleöntjük a serpenyőbe a bort, és a húst további 2 percig sütjük.

4. A kisült hússzeleteket előmelegített tálra helyezzük, és meglocsoljuk a pecsenyelével.

A fogpiszkálókat eltávolítjuk, és azonnal tálaljuk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Borjúszelet prosciuttóval és zsályával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2169 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Borjúszelet prosciuttóval és zsályával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
lexikon