Chutneys csirketekercs
Csatnis csirketekercs



Elkészítés:
1. A sütőt 200 fokra (gáz: 6) előmelegítjük. Félbevágjuk a tésztát, a széleit vékonyan megkenjük tojással.
2. Összekeverjük a maradék tojást, a darált csirkehúst, az apróra vágott újhagymát, a friss zsemlemorzsát, a reszelt sárgarépát, a gyümölcschutneyt és az édes chiliszószt, illetve az őrölt gyömbért.
Mindegyik tészta közepére teszünk egy adagot, a tészta széleit megkenjük tojással. A töltelékre hajtjuk a tésztát úgy, hogy a szélei átfedjék egymást, és a hajtást alulra tesszük. Megint bekenjük tojással, majd mindegyik tekercset 6 darabba vágjuk.
3. Két barázdát vágunk mindegyik kis tekercs tetejére, és vékonyan kiolajozott tepsire tesszük; 15 percig sütjük, majd kisebb lángon, 180 fokon (gáz: 4) további 15 percig, amíg megdagad és megbarnul.
Kb. 36 db-ot készíthetünk.