Chutneys csirketekercs

Csatnis csirketekercs

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Chutneys csirketekercs
Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál gyümölcschutney
3 levél leveles tészta
4 db apróra vágott újhagyma
2 db kissé felvert tojás
1 evőkanál édes chiliszósz
1 evőkanál őrölt gyömbér
1 db reszelt sárgarépa
8 dkg friss zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. A sütőt 200 fokra (gáz: 6) előmelegítjük. Félbevágjuk a tésztát, a széleit vékonyan megkenjük tojással.

2. Összekeverjük a maradék tojást, a darált csirkehúst, az apróra vágott újhagymát, a friss zsemlemorzsát, a reszelt sárgarépát, a gyümölcschutneyt és az édes chiliszószt, illetve az őrölt gyömbért.

Mindegyik tészta közepére teszünk egy adagot, a tészta széleit megkenjük tojással. A töltelékre hajtjuk a tésztát úgy, hogy a szélei átfedjék egymást, és a hajtást alulra tesszük. Megint bekenjük tojással, majd mindegyik tekercset 6 darabba vágjuk.

3. Két barázdát vágunk mindegyik kis tekercs tetejére, és vékonyan kiolajozott tepsire tesszük; 15 percig sütjük, majd kisebb lángon, 180 fokon (gáz: 4) további 15 percig, amíg megdagad és megbarnul.

Kb. 36 db-ot készíthetünk.

Chutneys csirketekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1392 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Chutneys csirketekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
hírlevél