Fűszeres sajtos keksz

Adag: 1 tepsi (10 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Sajtos töltelékhez:
½ kiskanál friss petrezselyemzöld
½ kiskanál friss, apróra vágott snidling
4 dkg krémsajt
4 és fél dkg reszelt cheddar sajt
0 evőkanál citrombors
1 dkg vaj
Tésztához:
3 dkg reszelt cheddar sajt
6 dkg finomliszt
½ evőkanál hideg víz
½ kiskanál friss, apróra vágott snidling
½ kiskanál apróra vágott petrezselyemzöld
½ db kissé felvert tojás
3 dkg vaj
¼ kiskanál sütőpor

Elkészítés:

1. A sütőt 190 fokra (gáz: 5) előmelegítjük. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral.

2. A keksz tésztájához a lisztet és a sütőport egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat. Kézzel elmorzsoljuk, hogy zsemlemorzsaszerű legyen.

3. Mélyedést nyomunk a közepébe, beletesszük a tojást, a sajtot, a fűszereket és 1 evőkanál jeges vizet. Sima pengéjű késsel addig keverjük (vágó mozdulatokkal), amíg összeáll. Óvatosan lisztes deszkára tesszük, golyóvá összegyúrjuk.

4. Két sütőpapír között 3 mm vastagságúra nyújtjuk. A felső papírt levesszük, és 5 cm-es vágóval köröket vágunk a tésztából. A tepsire tesszük. A maradék tésztát újra kinyújtjuk, és köröket vágunk belőle. 8 percig sütjük, amíg kissé megbarnul. Rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni.

5. Egy kis tálban elektromos habverővel felverjük a krémsajtot és a vajat. Hozzáadjuk a fűszereket, a borsot és a sajtot, és puhára verjük. Fél kiskanálnyit egy kekszre kenünk, s a tetejére egy másik kekszet teszünk.

Előre 2 nappal elkészíthetjük a kekszet, légmentesen záródó dobozban tároljuk. A tölteléket 1 nappal korábban elkészíthetjük, és letakarva a hűtőben tartjuk.
A petrezselyem helyett frissen aprított citromos kakukkfüvet is használhatunk.
Fűszeres sajtos keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2619 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Fűszeres sajtos keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
szótár