Fűszeres sajtos keksz



Elkészítés:
1. A sütőt 190 fokra (gáz: 5) előmelegítjük. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A keksz tésztájához a lisztet és a sütőport egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat. Kézzel elmorzsoljuk, hogy zsemlemorzsaszerű legyen.
3. Mélyedést nyomunk a közepébe, beletesszük a tojást, a sajtot, a fűszereket és 1 evőkanál jeges vizet. Sima pengéjű késsel addig keverjük (vágó mozdulatokkal), amíg összeáll. Óvatosan lisztes deszkára tesszük, golyóvá összegyúrjuk.
4. Két sütőpapír között 3 mm vastagságúra nyújtjuk. A felső papírt levesszük, és 5 cm-es vágóval köröket vágunk a tésztából. A tepsire tesszük. A maradék tésztát újra kinyújtjuk, és köröket vágunk belőle. 8 percig sütjük, amíg kissé megbarnul. Rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni.
5. Egy kis tálban elektromos habverővel felverjük a krémsajtot és a vajat. Hozzáadjuk a fűszereket, a borsot és a sajtot, és puhára verjük. Fél kiskanálnyit egy kekszre kenünk, s a tetejére egy másik kekszet teszünk.