Kukoricás minimuffin rákkal és kapros majonézzel

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 10-12 főre (50 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 ¾ dl majonéz
3 evőkanál friss, apróra vágott kapor
30 dkg főtt rák
½ kiskanál
1 kiskanál tormaszósz
1 evőkanál citromlé
2 és fél dl tej
12 dkg olvasztott vaj
2 db kissé felvert tojás
1 evőkanál sütőpor
25 dkg finomliszt
10 dkg kukoricaliszt
vagy
10 dkg kukoricadara
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A sütőt 200 fokra (gáz: 6) előmelegítjük, és kiolajozunk két 12 lyukú minimuffin-sütőt. A lisztet egy nagy tálba tesszük, összekeverjük a kukoricaliszttel, a sütőporral, a cukorral és egy 1/2 kiskanál sóval. Hozzáadjuk a tejet, a tojást és a vajat. Összekeverjük. Egy keveset a muffin sütőbe teszünk, a lyukak háromnegyedéig. 15-20 percig sütjük, amíg kissé megbarnul. Rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni. A többit is elkészítjük.

2. Összekeverjük a tormakrémet, a kaprot, a citromlét és a majonézt, és jól megsózzuk, megborsozzuk.

3. Amikor a muffin kihűlt, a tetejéből levágunk egy kis karikát, és az üregbe egy kis tormás majonézt nyomunk. Ráteszünk egy rákot, és kis frissen őrölt feketeborsot.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Kukoricás minimuffin rákkal és kapros majonézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1365 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Kép nélkül
Kukoricás minimuffin rákkal és kapros majonézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
hírlevél