Spagetti szénégető módra

Spaghetti alla carbonara

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti szénégető módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg spagetti
25 dkg húsos, apróra vágott szalonna
vagy
25 dkg apróra vágott pancetta
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
5 evőkanál tejszín
4 db tojás
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagy fazék sós vizet felforralunk. Beletesszük a tésztát, és 8-10 perc alatt éppen csak puhára főzzük (al dente).

2. Közben az olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk. Beletesszük a szalonnát, és közepes tűzön, gyakori keverés mellett 8-10 percig sütjük.

3. Nagy tálban felverjük a tojásokat a tejszínnel, és sóval, borssal ízesítjük. A tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, és visszatesszük a lábosba. A tésztára öntjük a szalonnát, majd a tojásos keveréket és rászórjuk a parmezán felét. Jól elkeverjük, és előmelegített tálalóedényre halmozzuk. A maradék sajttal meghintjük, és azonnal tálaljuk.

Spagetti szénégető módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1856 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Spagetti szénégető módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
cikkek