Spenótos-ricottás cannelloni

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spenótos-ricottás cannelloni
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db tördelt cannelloni
igény szerint vaj
ízlés szerint
A sajtmártáshoz:
8 dkg frissen reszelt gruyere sajt
2 evőkanál liszt
3 dkg vaj
6 dl tej
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A töltelékhez:
12 dkg ricotta
15 dkg mélyhűtött spenót
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
3 evőkanál frissen reszelt pecorino sajt
1 db tojás
15 dkg apróra vágott, sovány főtt sonka
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk. Beletesszük a cannelloni csöveket, és 6-7 perc alatt kifőzzük, de nem túl puhára (al dente). Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk a vizet.

2. A töltelékhez a sonkát, a spenótot és a ricottát konyhai robotgépbe tesszük, és pürésítjük. Hozzáadjuk a tojást meg a pecorino sajtot, majd még egyszer átkeverjük. A tölteléket szerecsendióval és sóval, borssal ízesítjük. Habzsákba töltjük.

3. Egy tűzálló tálat kivajazunk. A tésztacsöveket megtöltjük a töltelékkel, és a tálba fektetjük.

4. A sajtmártáshoz a tejet felforraljuk. Közben a vajat egy másik edényben megolvasztjuk. A lisztet belekeverjük a vajba, és kis lángon, gyakran kevergetve 1 percig pirítjuk. Levesszük a tűzről, és apránként hozzákeverjük a forró tejet. Visszatesszük a tűzre, és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Kis lángon főzzük 10 percig, amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, belekeverjük a reszelt sajtot, és sóval, borssal ízesítjük.

5. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A cannellonira öntjük a sajtmártást, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Azonnal tálaljuk.

Spenótos-ricottás cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3667 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Spenótos-ricottás cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
könyvek