Sertésszelet édesköménnyel

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sertésszelet édesköménnyel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db szeletelt édesköménygumó
45 dkg sertéscomb
vagy
45 dkg sertésszűz
2 evőkanál sovány tejszín
1 evőkanál friss, finomra vágott kakukkfű
1 evőkanál friss, finomra vágott zsálya
10 dkg morzsolt gorgonzola sajt
2 evőkanál ánizslikőr
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
néhány szál édesköményzöld

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, megtöröljük, minden zsiradékot eltávolítunk róla, és vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket 2 réteg frissen tartó fólia közé helyezzük, és kissé kiveregetjük.

2. Vastag aljú serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, és a szeleteket - több adagban - mindkét oldalukon, közepes lángon, 2-3 perc alatt átsütjük. A már kisült darabokat melegen tartjuk, amíg a többit sütjük - szükség esetén az olajat pótoljuk.

3. A serpenyőben visszamaradt olajhoz öntjük a sambucát (ánizslikőrt), közepes-nagy lángon felforrósítjuk, és folytonosan kevergetjük, hogy felkaparjuk a letapadt darabkákat. Az édesköményt hozzáadjuk, és kevergetve, gyakran megforgatva, 3 percig pirítjuk. A zöldséget kiszedjük a serpenyőből, és melegen tartjuk.

4. A tüzet csökkentjük, a serpenyőbe szórjuk a gorgonzolát, hozzáöntjük a tejszínt, és takaréklángon addig kevergetjük, amíg sima mártást kapunk. A serpenyőt levesszük a tűzről, és a mártásba keverjük a zsályát meg a kakukkfüvet, és sóval, borssal ízesítjük.

5. A sertéssültet és az édesköményt 4 tányéron elosztjuk. Ráöntjük a mártást, a félretett édeskömény-levelekkel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Sertésszelet édesköménnyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2179 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Sertésszelet édesköménnyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
recept beküldése