Húsgombóc spagettivel



Elkészítés:
1. A burgonyát beletesszük egy kis fazékba, és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Csipet sót adunk hozzá, és felforraljuk, majd 10-15 perc alatt puhára főzzük. Miután leöntöttük a főzőlét, a burgonyát burgonyanyomóval vagy villával összetörjük.
2. A burgonyát nagy tálba tesszük, összekeverjük a darált hússal, a vöröshagymával, a tojással, a petrezselyemmel, és sóval, borssal ízesítjük. A keverékből nedves kézzel dió nagyságú gombócokat formálunk, lisztbe forgatjuk őket, a felesleges lisztet lerázzuk róluk.
3. Vastag aljú serpenyőben megforrósítjuk az olajat, és a húsgombócokat közepes lángon, gyakori forgatás mellett 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük benne.
4. Hozzáadjuk a passzírozott és a sűrített paradicsomot, majd gyakran megkeverve további 10 perc alatt besűrítjük a mártást. Közben nagy fazék forrásban lévő, enyhén sózott vízben a spagettit 8-10 perc alatt puhára főzzük.
5. Leszűrjük, majd óvatosan beleforgatjuk a húsgombócos paradicsommártásba. Az ételt előmelegített tálalóedénybe szedjük, parmezánnal és bazsalikommal meghintve azonnal tálaljuk.