Húsgombóc spagettivel

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Húsgombóc spagettivel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg spagetti
4 dl passzírozott, konzerv paradicsom
2 evőkanál sűrített paradicsom
5 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 db tojás
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 db kockára vágott burgonya
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A beleforgatáshoz:
igény szerint finomliszt
A díszítéshez:
6 db friss, összevágott bazsalikomlevél
ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A burgonyát beletesszük egy kis fazékba, és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Csipet sót adunk hozzá, és felforraljuk, majd 10-15 perc alatt puhára főzzük. Miután leöntöttük a főzőlét, a burgonyát burgonyanyomóval vagy villával összetörjük.

2. A burgonyát nagy tálba tesszük, összekeverjük a darált hússal, a vöröshagymával, a tojással, a petrezselyemmel, és sóval, borssal ízesítjük. A keverékből nedves kézzel dió nagyságú gombócokat formálunk, lisztbe forgatjuk őket, a felesleges lisztet lerázzuk róluk.

3. Vastag aljú serpenyőben megforrósítjuk az olajat, és a húsgombócokat közepes lángon, gyakori forgatás mellett 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük benne.

4. Hozzáadjuk a passzírozott és a sűrített paradicsomot, majd gyakran megkeverve további 10 perc alatt besűrítjük a mártást. Közben nagy fazék forrásban lévő, enyhén sózott vízben a spagettit 8-10 perc alatt puhára főzzük.

5. Leszűrjük, majd óvatosan beleforgatjuk a húsgombócos paradicsommártásba. Az ételt előmelegített tálalóedénybe szedjük, parmezánnal és bazsalikommal meghintve azonnal tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Húsgombóc spagettivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1801 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Húsgombóc spagettivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
szólj hozzá, értékelj