Articsókasaláta rukkolával

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Articsókasaláta rukkolával
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél csokor rukkola
20 db zsenge articsóka
30 dkg pecorino sajt
5 db citrom leve
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az articsókák kemény szárát letörjük, a tetejükről - a fejek nagyságától és zsengeségétől függően - kb. 2 cm-nyit levágunk. A vastagabb külső leveleket leszedjük és kidobjuk, mert a salátához csak a világos színű, zsenge leveleket használjuk fel. Az articsókák közepét teáskanállal kivájjuk, és a leveleket azonnal bedörzsöljük citromlével, hogy ne színeződjenek el.

2. Az articsókákat vékonyan felszeleteljük, majd a szeleteket salátástálba helyezzük. Rászórjuk a ruccolát, meglocsoljuk a citromlével és az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a keveréket alaposan összeforgatjuk.

3. A sajtszeletelővel vékonyra vágott pecorinót a salátalevelekre szórjuk, és azonnal tálaljuk.

Articsókasaláta rukkolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1348 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Articsókasaláta rukkolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
twitter