Borjúhús póréhagymával

Moszhari me prasza

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Borjúhús póréhagymával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg darabolt póréhagyma
100 dkg kockára vágott borjúhús
2 evőkanál víz
4 dl víz
1 db citrom leve
1 szál szárzeller
1 teáskanál kukoricaliszt
2 db felvert tojás
1 nagyobb fej finomra vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olívaolajban megpirítjuk a húst, és megpároljuk a hagymát. Borral felöntjük, sózzuk és borsozzuk. 2 dl vizet hozzáöntünk, és 25 percig gyenge lángon főzzük.

2. A húst kivesszük, a zöldséget a lébe tesszük, sózzuk, borsozzuk. 2 dl vízzel felöntjük, és 20 percig kis lángon főzzük, majd visszatesszük a húst, és további 20 percig pároljuk.

3. A felvert tojásokat a 2 evőkanál vízzel vegyített kukoricaliszttel elkeverjük, és váltakozva hozzáöntjük a citromlét és a hús főzőlevéből egy keveset.

4. A mártást állandóan keverve az edénybe öntjük. Néhány percig állni hagyjuk, és melegen, friss fehér kenyérrel tálaljuk.

Folyó víz alatt alaposan mossuk le a szennyeződéseket és a földet. Ehhez a zöld végét vágjuk le, hogy a víz átfolyhasson az egymásra simuló levelek között.
Borjúhús póréhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1270 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Borjúhús póréhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
recepttár