Hagymás paradicsomsaláta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hagymás paradicsomsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg kimagozott, vékonyra szeletelt fekete olajbogyó
45 dkg karikára vágott paradicsom
1 fej vékonyra szeletelt, karikára vágott lilahagyma
4 evőkanál citromlé
3 evőkanál balzsamecet
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
1 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
12 dkg vékonyra szeletelt mozzarella sajt
4 szelet szikkadt kenyér
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymakarikákat tálba tesszük, és 10 percig hideg vízben áztatjuk. Közben a kenyérszeleteket megmártjuk kevés hideg vízben, majd miután a felesleges vizet kinyomkodtuk belőlük, tálalótálra helyezzük.

2. A hagymakarikákat lecsepegtetjük, majd a kenyérszeletekre helyezzük, erre fektetjük a paradicsom- és a mozzarella karikákat. Közben mindegyik réteget meghintjük bazsalikommal, sóval és borssal.

3. Rácsepegtetjük az olívaolajat, az ecetet meg a citromlét, és meghintjük a szeletekre vágott olajbogyóval. Frissen tartó fóliával letakarva 8 órán át pihentetjük a hűtőben a tálalás előtt.

Hagymás paradicsomsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1224 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Hagymás paradicsomsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
szólj hozzá, értékelj