Tésztasaláta paprikával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tésztasaláta paprikával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg conchiglie
3 evőkanál durvára tört, friss bazsalikom
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál pesto szósz
2 evőkanál citromlé
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megmosott paprikákat sütőlemezre tesszük, és forró sütőben vagy grillsütőben 15 percig sütjük. Közben többször megforgatjuk őket, hogy minden oldalról egyenletesen megbarnuljanak. A paprikákat tálba tesszük, fóliával lefedjük, és félretesszük.

2. Közben egy nagy lábosban sós vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, és 8-10 percig főzzük, hogy éppen csak megpuhuljon (al dente).

3. Az olívaolajat, a citromlét, a pestót meg a fokhagymát egy tálban jól elkeverjük. A tésztát leszűrjük, és még melegen a pestós keverékbe forgatjuk. Félretesszük.

4 A kihűlt paprikák héját lehúzzuk, majd felszeleteljük és kimagozzuk őket. A húsukat csíkokra vágjuk, és a bazsalikommal együtt a tésztához adjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és jól elkeverjük. Szobahőmérsékleten tálaljuk.

Pesto

Pesto
3 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fenyőmag
4 evőkanál friss bazsalikomlevél
3 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. A bazsalikomot, a fenyőmagot és a fokhagymát mozsárban összetörjük, majd a pépet áttesszük egy tálba, és fakanállal fokozatosan hozzákeverjük a parmezánt illetve az olívaolajat.

2. Az így kapott sűrű, krémes állagú mártást lefedjük frissen tartó fóliával, és a felhasználásig hűtőbe tesszük.

Tésztasaláta paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1815 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Tésztasaláta paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
most van szezonja