Szicíliai töltött paradicsom

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szicíliai töltött paradicsom
Adag: 1 tepsi (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál kimagozott, apróra vágott fekete olajbogyó
8 db darabolt olajos szardellafilé
8 nagy érett paradicsom
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál friss, apróra vágott oregánó
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
10 dkg friss zsemlemorzsa
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 fej finomra vágott vöröshagyma
7 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A paradicsomok tetejét vékonyan levágjuk és kidobjuk. Teáskanállal kikanalazzuk a magokat és kidobjuk, közben vigyázunk, hogy ne sértsük meg a héját. Fejjel lefelé papírtörlőre fordítjuk a paradicsomokat, és lecsepegtetjük.

2. Serpenyőben megmelegítünk 6 evőkanál olívaolajat, hozzáadjuk a vöröshagymát meg a fokhagymát, és kis lángon, kevergetés mellett 5 percig sütjük, amíg megpuhul. Levesszük a tűzről a serpenyőt, és belekeverjük a zsemlemorzsát, a szardellát, az olajbogyót és a zöldfűszereket.

3. A morzsás keveréket teáskanállal a paradicsomokba töltjük, majd nagy tűzálló tepsibe egymás mellé helyezzük őket. A tetejükre szórjuk a reszelt parmezánt, és rácsepegtetjük a megmaradt olajat.

4. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, amíg a paradicsom megpuhul, és a teteje aranybarnára pirul.

5. Kivesszük a tepsit a sütőből, és rögtön, forrón tálaljuk, vagy hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Szicíliai töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1568 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Szicíliai töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
szótár