Quesadilla babbal és hússal

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Quesadilla babbal és hússal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
37 és fél dkg főtt, konzerv tarkabab
40 dkg főtt, csíkokra vágott sertéshús
vagy
1 adag carnitas
35 dkg vékonyra szeletelt mozzarella sajt
vagy
35 dkg reszelt ementáli sajt
½ fej apróra vágott vöröshagyma
3 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
4 nagy búzatortilla
1 db kimagozott, kockára vágott paradicsom
ízlés szerint csípős chiliszósz
vagy
ízlés szerint salsa
ízlés szerint marinált jalapeno chili
Sütéshez:
igény szerint napraforgóolaj
Tálaláshoz:
ízlés szerint savanyított chilipaprika
ízlés szerint vegyes saláta

Elkészítés:

1. A húst - vagy a kész carnitast - serpenyőben átforrósítjuk, és kis lángon melegen tartjuk. A paradicsomot a vöröshagymával meg a korianderzölddel mély tálban összekeverjük, és félretesszük.

2. Serpenyőben olaj nélkül, szárazon átmelegítünk egy tortillát. Kivesszük, megszórjuk reszelt sajttal, húst és babot halmozunk a tetejére, és egy kevés paradicsomos keveréket. Ízlés szerint salsával és karikákra vágott chilivel egészítjük ki a tölteléket. A tortilla oldalait ráhajtjuk, és kis csomagot formálunk belőle.

3. A csomagot a serpenyőbe helyezzük, és néhány csepp olaj hozzáadásával (hogy a tészta rugalmas és szaftos maradjon), közepes lángon, óvatosan mindkét oldalukat átforrósítjuk. Aranyszínűre sütjük, eközben a sajt is megolvad a belsejében. Melegen tartjuk. Sorban felmelegítjük, megtöltjük és átsütjük a többi tortillát is.

4. A quesadillákat tálra rendezzük, ecetes paprika és saláta kíséretében tálaljuk.

Búzatortilla

Búzatortilla
35 dkg liszt
1 teáskanál
7-8 dkg margarin
1.25 dl forró víz
0.5 teáskanál sütőpor
Munkafelület meghintéshez::
kevés liszt

1. A lisztet a sóval és a sütőporral mély tálba szitáljuk. A zsiradékot elmorzsoljuk a liszttel, míg az egész finoman szemcsés állagot ölt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát gyúrhassunk belőle.

2. A tésztát enyhén belisztezett munkafelületre borítjuk, és simára dagasztjuk. 12 darabra osztjuk, és mindegyikből golyót formálunk. Konyharuhával letakarva 15 percig pihentetjük.

3. A tésztagolyókat egyenként kb. 18 cm átmérőjű koronggá nyújtjuk. (Közben a többit letakarva hagyjuk.) A kinyújtott tortillákat egymásra tesszük, de közéjük nem tapadó zsírpapírlapokat teszünk.

4. A grillserpenyőt vagy vastag aljú serpenyőt közepes lángon felforrósítjuk. Egyenként simítjuk bele a tortillákat, és oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha itt-ott világosbarnára pirul, és helyenként kicsit felhólyagosodik. Melegen adjuk az asztalra.

Carnitas

Carnitas
100 dkg sertéslapocka
0.5 teáskanál őrölt római kömény
1 fej félbevágott fokhagyma
1 fej apróra vágott vöröshagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz::
ízlés szerint salsa
ízlés szerint főtt rizs
ízlés szerint sült babpüré
A díszítéshez::
ízlés szerint friss, vékonyra szeletelt chilipaprika

1. A húst vastag aljú lábosba tesszük a vöröshagymával, fokhagymával, római köménnyel, húsleveskockával és babérlevéllel együtt. Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Felforraljuk, majd csökkentjük a lángot. Leszedjük a tetején képződött habot.

2. Lassú tűzön, 2 óra alatt puhára pároljuk. Levesszük a tűzről, és a főzőlében hagyjuk kihűlni.

3. A húst szűrőkanállal kiemeljük a főzőedényből. Falatnyi darabokra aprítjuk, megszórjuk sóval, borssal. 3 dl főzőlét félreteszünk.

4. A húst vastag aljú serpenyőben 15 perc alatt zsírjára sütjük. Felöntjük a félretett főzőlével, és 15 perc alatt, lefedve, lassú tűzön beforraljuk. Néhányszor megforgatjuk.

5. Végül tálra szedjük, friss chilipaprikával díszítjük, főtt rizzsel, sült babbal és salsával körítjük.

Quesadilla babbal és hússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1531 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Quesadilla babbal és hússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
recepttár