Tostada sertéshússal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tostada sertéshússal
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
1 evőkanál napraforgóolaj
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál chilipor
6 db friss, vastag szeletre vágott kukoricatortilla
ízlés szerint
ízlés szerint bors
Tálaláshoz:
1 db apró, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
ízlés szerint tejföl
kevés csíkokra vágott jégsaláta
kevés chilipor
Tortillák melegítéséhez:

Elkészítés:

1. Vastag aljú serpenyőben, közepes lángon felforrósítunk 1 evőkanál olajat. Beledobjuk a vöröshagymát a fokhagymával együtt, és gyakori kevergetés mellett 5 perc alatt üvegesre pároljuk. Nagyobbra állítjuk a lángot, beletesszük a darált húst, és folyamatos kevergetés mellett barnára és morzsásra pirítjuk.

2. Meghintjük római köménnyel, chilivel és fahéjjal. Sóval, borssal ízesítjük, és további 2 percig kevergetve pirítjuk. Csökkentjük a lángot, az edényt lefedjük, és időnként megkeverve 10 percig pároljuk a húst.

3. Közben egy teflonserpenyőbe kevés olajat öntünk, és felforrósítjuk. A tortillacikkeket több adagban mindkét oldalukon ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.

4. Tálra csúsztatjuk, a tetejére halmozzuk a húsos keveréket, megszórjuk a csíkokra vágott salátával, végül néhány kanál tejföllel és kockákra vágott piros paprikával koronázzuk meg. Chiliporral meghintjük, és azon melegében kínáljuk.

Tostada sertéshússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 904 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Tostada sertéshússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
lexikon