Crostini csirkehússal és kecskesajttal

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc kezdőknek átlagos ár
Crostini csirkehússal és kecskesajttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 szelet bagett
10 dkg sült, szeletelt csirkehús
12 szelet vékonyra szeletelt kecskesajt
4 evőkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál finomra vágott oregánó
4 db szeletelt paradicsom
12 szem kimagozott, apróra vágott fekete olajbogyó
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra, a grillsütőt közepes hőfokra melegítjük. A kenyérszeleteket mindkét oldalukon kissé megpirítjuk. Közben az olajat, a fokhagymát és az oregánót kis tálba tesszük, sóval, borssal ízesítjük, és jól elkeverjük. A grillsütőből kivett pirítósok egyik oldalát megkenjük az olajos keverékkel.

2. Olajos oldalukkal felfelé sütőlemezre rendezzük a kenyérszeleteket. Mindegyikre teszünk egy-egy hideg hússzeletet, arra egy-egy paradicsomot.

3. Szétosztjuk a kecskesajtot is, a tetejére halmozzuk az olajbogyót, végül meglocsoljuk a maradék fűszeres olajjal. Az előmelegített sütőben 5 percig sütjük, amíg a sajt olvadni kezd és aranybarnára pirul.

4. A sütőből kivéve azonnal tálaljuk, friss salátát kínálunk mellé.

Crostini csirkehússal és kecskesajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1479 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Crostini csirkehússal és kecskesajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
vegetáriánus ételek