Fűszeres sertéspecsenye aszalt szilvával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres sertéspecsenye aszalt szilvával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 db kimagozott aszalt szilva
150 dkg sertéslapocka
vagy
150 dkg sertéscomb
2 db zöldcitrom leve
10 gerezd apróra vágott fokhagyma
3 evőkanál chilipor
4 evőkanál napraforgóolaj
2 fej apróra vágott vöröshagyma
1 csipet őrölt fahéj
25 kicsi durvára vágott paradicsom
1 teáskanál kristálycukor
igény szerint kukoricatortilla
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst cserép- vagy üvegtálba tesszük. A zöldcitromléből, fokhagymából, chiliporból és az olaj feléből kevert, sóval ízesített páclét ráöntjük. Lefedve, egész éjszakára a hűtőbe állítjuk.

2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A húst kiemeljük a pácléből, és papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. A megmaradt olaj felét sütőedényben felforrósítjuk, és a húst körös-körül kissé megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a páclét és a húslevest. Lefedve a sütőbe tesszük, és 2-3 óra alatt puhára pároljuk.

3. Kivesszük a sütőből, és zsírtalanítjuk a főzőfolyadékot. Beletesszük a feldarabolt paradicsomot, és még 20 percig sütjük, míg a paradicsom is megpuhul. Kivesszük a sütőből. A paradicsomot összetörjük. Hozzáadjuk az aszalt szilvát a cukorral, majd fahéjjal, szegfűborssal, római köménnyel és ízlés szerint még egy kevés chiliporral fűszerezzük.

4. A sütőt 200 °C-ra felforrósítjuk. 20-30 percre visszatesszük a tálat, hogy a hús teteje megpiruljon, a mártás pedig besűrűsödjön körülötte.

5. A húst kiemeljük a tálból, és pár percig pihentetjük. Vékonyan felszeleteljük, a mártást pedig a tetejére kanalazzuk. Kukoricatortillák kíséretében, melegen tálaljuk.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Fűszeres sertéspecsenye aszalt szilvával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2195 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Fűszeres sertéspecsenye aszalt szilvával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
twitter