Serpenyős burgonya babbal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Serpenyős burgonya babbal
Eszközök: fazék, kés, sütő, szűrő, tűzhely
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg burgonya
25 dkg zöldbab
1 csomó lestyán
3 db körte
1 csipet szegfűbors
6 evőkanál olaj
ízlés szerint őrölt fehérbors
ízlés szerint

Elkészítés:

Az előző nap megfőzött burgonyát hámozzuk meg és vágjuk egyforma szeletekre. Negyedeljük el a hagymát és szedjük leveleire. A zöldbabot a hosszúságától függően felezzük vagy harmadoljuk el, főzzük 10-12 percig sós vízben. Amíg fő a bab, vágjuk 4 részre a körtét, vegyük ki a magházat, és a negyedeket keresztben daraboljuk fel. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk olajat, adagonként süssük benne a burgonyát aranybarnára. Adjuk hozzá a hagymát, pároljuk üvegesre. Alaposan fűszerezzük meg sóval, borssal és szegfűborssal.

A zöldbabról öntsük le a vizet, hagyjuk lecsepegni. Adjuk a körtével a burgonyához, kevergetés közben süssük 2-3 percig. Esetleg fűszerezzük újra pikánsan az ételt. Tépkedjük le a lestyán vagy a petrezselyem leveleit, röviddel a tálalás előtt keverjük a burgonyához. Sört kínáljunk mellé.

"Üzembiztosabb" és egyszerűbb is elkészíteni, ha a burgonyát, az előfőzött zöldbabot, a vajon megfuttatott hagymát és a fűszereket összekeverjük és sütőben pirosra sütjük.
Serpenyős burgonya babbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1703 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyős ételek
Serpenyős ételek
(Alexandra Kiadó)

bővebben...
Serpenyős burgonya babbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyős ételek
Serpenyős ételek
(Alexandra Kiadó)

bővebben...
google+