Carnitas

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Carnitas
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg sertéslapocka
½ teáskanál őrölt római kömény
1 fej félbevágott fokhagyma
1 fej apróra vágott vöröshagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint salsa
ízlés szerint főtt rizs
ízlés szerint sült babpüré
A díszítéshez:
ízlés szerint friss, vékonyra szeletelt chilipaprika

Elkészítés:

1. A húst vastag aljú lábosba tesszük a vöröshagymával, fokhagymával, római köménnyel, húsleveskockával és babérlevéllel együtt. Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Felforraljuk, majd csökkentjük a lángot. Leszedjük a tetején képződött habot.

2. Lassú tűzön, 2 óra alatt puhára pároljuk. Levesszük a tűzről, és a főzőlében hagyjuk kihűlni.

3. A húst szűrőkanállal kiemeljük a főzőedényből. Falatnyi darabokra aprítjuk, megszórjuk sóval, borssal. 3 dl főzőlét félreteszünk.

4. A húst vastag aljú serpenyőben 15 perc alatt zsírjára sütjük. Felöntjük a félretett főzőlével, és 15 perc alatt, lefedve, lassú tűzön beforraljuk. Néhányszor megforgatjuk.

5. Végül tálra szedjük, friss chilipaprikával díszítjük, főtt rizzsel, sült babbal és salsával körítjük.

Sült babpüré

Sült babpüré
22.5 dkg száraz tarkabab
2 teáskanál őrölt római kömény
8 dkg reszelt cheddar sajt
1 fej negyedekre vágott vöröshagyma
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 db egész babérlevél
1 db morzsolt babérlevél
1 ágacska friss kakukkfű
1 db szárított piros chilipaprika
3 evőkanál olívaolaj

1. A babot a negyedekbe vágott hagymával az egész és a morzsolt babérral, a kakukkfűvel és a chilipaprikával együtt nagy főzőedénybe tesszük. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, és felforraljuk. Csökkentjük a lángot, és lefedve, lassú tűzön, 2 óra alatt vajpuhára pároljuk.

2. A babot leszűrjük, a főzőlét félretesszük, de eltávolítjuk a hagymát, a fűszereket és a chilipaprikát.

3. A bab kétharmadát a főzőlével együtt robotgépben vagy turmixgépben darabos pürévé aprítjuk.

4. Az olajat vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk. Beleszórjuk s felaprított hagymát, és kis lángon 10 perc alatt puhára és aranyszínűre sütjük. Megszórjuk római köménnyel, majd kevergetve további 2 percig pároljuk. Beleforgatjuk a pürésített babot az egészben hagyott főtt babbal együtt, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Végül hozzákeverjük a reszelt sajtot (elhagyható), és addig sütjük, amíg a sajt elolvad. Forrón tálaljuk.

Carnitas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1361 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Carnitas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
pinterest