Vegyes ízelítő sonkával

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Vegyes ízelítő sonkával
Eszközök: kés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg vékonyra szeletelt szalámi
8 szelet prosciutto
8 szelet bresaola
8 szelet mortadella
4 db húsos, vékonyra szeletelt paradicsom
4 db félbevágott, negyedekre vágott füge
10 dkg kimagozott, összevágott fekete olajbogyó
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál apróra vágott bazsalikomlevél
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A megmosott, megtörölt sárgadinnyét félbevágjuk, eltávolítjuk belőle a magokat a rostos résszel együtt, majd 8 cikkre vágjuk, és elrendezzük egy nagy tálalótál egyik szélén.

2. A tál másik felére felhalmozzuk a lazán összehajtott olasz szalámi-, prosciutto-, bresaola- és mortadellaszeleteket. A paradicsomkarikák és a fügedarabok a tál közepére kerülnek.

3. Az olajbogyót és a bazsalikomot rászórjuk a vegyes tálra, majd az egészre olívaolajat csepegtetünk. Ízlés szerint megszórjuk borssal, és tálaláskor még további olívaolajat kínálunk mellé.

Vegyes ízelítő sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1704 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Vegyes ízelítő sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
ételfotó